Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Spinaziepizza
Toevoegen aan favorieten

Spinaziepizza

55 min 45 min Makkelijk 8 stukken

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

141 kcal 9g eiwit 7g koolhydraten 10g vet

Ingrediënten

spinazie, ei, havervlokken, olijfolie, huttenkase, cherrytomaten, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel de spinazieblaadjes af, hussel ze door elkaar en laat ze even uitlekken in een zeef. Meng de spinazie met de eieren en havermout en breng op smaak met zout en peper. Vet een koekenpan of een andere bakvorm in met de olijfolie en giet het spinaziebeslag erin. Zet het deeg in de oven en bak het gedurende ongeveer 25 minuten.

Haal de pizza uit de oven en beleg met de hüttenkäse (als deze te vloeibaar is, giet dan eerst het overtollige vocht af) en de gehalveerde kerstomaatjes. Zet terug in de oven en bak nog eens 15‑20 minuten. Verdeel de pizza in 8 punten en serveer.

TIP

Je kunt de pizza beleggen met willekeurige groenten, kruiden of kaas.