Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Gebakken aardappelen met champignons

Gebakken aardappelen met champignons

60 min 45 min Gemiddeld 4 portie

Weet je niet wat je met de aardappelen moet doen en die champignons in de koelkast zouden ook wel wat verwerking gebruiken? Combineer de twee ingrediënten samen en bak heerlijke gebakken aardappelen met champignons. De sojamelk geeft ze een ongewone smaak en dankzij de ricotta worden ze smeuïg.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

315 kcal 11g eiwit 38g koolhydraten 13g vet

Ingrediënten

aardappels, champignons, koolzaadolie, ricotta, sojamelk, knoflook, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de wortel en champignons.

Bak de champignons in een theelepel koolzaadolie ongeveer 5 minuten. Zet opzij.

Doe de ricotta, melk, zout en peper in een pot. Voeg de aardappelen, knoflook, wortel en champignons toe en meng alles goed door elkaar.

Zet het aardappelmengsel over in een ovenschaal en bak het voor ongeveer 45 minuten.