Heb je trek in pasta? Onze gebakken pasta met tomaten en ricotta zal jouw verwachtingen overtreffen. Nutritioneel gezonde volkoren pasta en minder vette ricotta met mozzarella is gewoon een geweldige combinatie die je lang vol zal houden zonder onnodig veel calorieën.

Gebakken pasta met ricotta
65 min
50 min
Makkelijk
4 portie
Recept
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
574 kcal
28g eiwit
65g koolhydraten
23g vet
Ingrediënten
- 300 g kikkererwten pasta naar keuze in droge staat (kan door tarwe volkoren vervangen worden)
- 250 g mozzarella
- 200 g ricotta
- 1 eetlepels olijfolie
- 400 g gesneden tomaten uit blik
- 1x middelgrote gele ui (fijn snijden)
- 3 teentjes knoflook (in plakjes snijden)
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- verse basilicum (voor serveren)
- zout
- peper