Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Gierstrisotto

Gierstrisotto

40 min 25 min Makkelijk 2 portie

Voel je je moe en zonder energie? Dan zal de gierst en ons recept voor gierstrisotto met pompoen je genezen. Het gerecht is van nature glutenvrij en lactosevrij. Bovendien combineert het verschillende soorten groenten en geeft het je daardoor niet alleen een verloren gevoel van vitaliteit, maar ook veel vitaminen en mineralen.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

525 kcal 18g eiwit 90g koolhydraten 11g vet

Ingrediënten

wortel, hokakido-pompoen, broccoli, prei, gierst, korn, knoflook, olijfolie, currypoeder, groentebouillon, blad-peterselie, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een ovenschaal (20 cm × 30 cm) klaar.

Snijd de wortelen en pompoen in kleinere blokjes, de broccoli in kleine roosjes en de prei in dunne plakjes.

Giet het kokend water 3 keer over de gierst en giet af. Doe het dan in de voorbereide ovenschaal.

Voeg de gehakte groenten, maïs, geperste knoflook, olijfolie, kerriepoeder, zout en peper toe. Giet de hete groentebouillon erover en roer door.

Plaats het bereide mengsel in de voorverwarmde oven. Bak bij 180 °C tot het vocht verdampt is en de gierst gaar is (15-20 minuten). Roer de risotto tijdens het bakken om en voeg zo nodig water toe. Bestrooi de risotto met peterselie en serveer.

TIP

Gierstrisotto kan op zichzelf worden gegeten of als bijgerecht bij vlees.