Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Kipmengsel met bloemkool en kokosmelk

Kipmengsel met bloemkool en kokosmelk

35 min 25 min Gemiddeld 2 portie

Je kan wonderen doen met kokosmelk. Dat zal je met dit heerlijke recept voor kipmengsel met groenten zien. Het bevat geen druppel lactose, dus iedereen die er last van hebben, zal ervan genieten. De kokosmelk geeft het mengsel een onmiskenbare zoete smaak die goed past bij zelfgemaakte pitabroodjes of rijst.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

450 kcal 30g eiwit 20g koolhydraten 27g vet

Ingrediënten

ui, olijfolie, basmatirijst, kippenvlees, bloemkool, kurkumapoeder, currypoeder, groentebouillon, zout, peper, kokosmelk, knoflook

Bereidingswijze

Verdeel de helft van de bloemkool in roosjes en rasp de andere helft grof.

Snijd de ui fijn en fruit hem in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de geperste knoflookteentjes toe en bak even mee.

Voeg de in stukjes gesneden kipfilet toe en bak alles op een laag vuur.

Voeg de geraspte bloemkool in de pan toe, giet de bouillon erbij en laat het onder het deksel sudderen.

Als de bouillon is geabsorbeerd, controleer of de bloemkool voldoende gaar is. Zo niet, giet dan wat water erbij en laat opnieuw sudderen.

Voeg nu de bloemkoolroosjes, kurkuma en kerriepoeder toe aan de pan en giet de kokosmelk erover.

Laat 10 minuten koken en breng op smaak met zout en peper. Serveer met gekookte rijst of broodjes.