Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Tempeh met wortel en boekweit

Tempeh met wortel en boekweit

46 min 16 min Makkelijk 1 portie

Een snel gerecht waarvan u aangenaam vol gevoel krijgt. Dat si precies dit recept voor gerookte tempeh. Gecombineerd met boekweit vecht deze duo tegen oud worden en welvaartziektes. Als u een drukke dag hebt, zal u zeker appreciëren dat u een heerlijke lunch of diner bliksemsnel kan maken. Het is compleet vegetarisch, lactosevrij en maakt gebruik van goed beschikbare ingrediënten.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

762 kcal 28g eiwit 69g koolhydraten 40g vet

Ingrediënten

boekweit, olijfolie, sjalot, gerookte-tempeh, wortel, karwij, zout, peper

Bereidingswijze

Schenk kokend water in de boekweit en zet even op zij (wacht totdat het water helemaal intrekt). Als u gebroken boekweit gebruikt, volg de bereidigsinstructies op de verpakking.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie op een pan en bak de in blokjes gesneden tempeh.

Voeg er geraspte wortel toe en bak voor 5 minuten.

Breng het mengsel op smaak met zout en peper en voeg er tenslotte de gekookte boekweit toe.