Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Tonijnmuffins met basilicum

Tonijnmuffins met basilicum

40 min 30 min Makkelijk 6 stukken

Als je van luchtige muffins houdt, kun je de zoete versie eens ruilen voor een hartige. Ons recept voor tonijnmuffins met havermout zal in de smaak vallen bij het hele gezin. Het zit boordevol gezonde ingrediënten die je lichaam niet te veel belasten, maar waar je toch van zal smullen.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

185 kcal 15g eiwit 16g koolhydraten 7g vet

Ingrediënten

ei, huttenkase, currypoeder, ui, tonijn, speltmeel, havervlokken, basilicum, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop de eieren op met de kwark, zout, peper en 1 theelepel kerriepoeder in een kom.

Snijd de ui fijn, laat de tonijn uitlekken en voeg het samen met het speltmeel en de havermout toe aan de kom met overige ingrediënten.

Hak de basilicum grof en voeg toe aan het mengsel. Meng alles door elkaar.

Zet je muffinvormpjes of cupcakevormpjes klaar en vul ze tot aan de rand.

Plaats de muffins in de oven en bak ze 25-30 minuten bij 180 °C. Voordat u ze uit de oven haalt, test u ze met een satéprikker om er zeker van te zijn dat ze goed gaar zijn.