Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Vegetarische burgers
Toevoegen aan favorieten

Vegetarische burgers

67 min 47 min Gemiddeld 6 stukken

Dat er alleen gehakt in een burger hoort? Deze mening zouden we graag willen weerleggen. Probeer onze kleurrijke groenteburger die niet alleen vegetariërs lekker zullen vinden. We hebben de burger "pasteitje" nog beter gemaakt. Alles blijft perfect samen ook zonder meel.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

539 kcal 19g eiwit 19g koolhydraten 68g vet

Ingrediënten

rode-linzen, wortel, rode-bonen, sjalot, knoflook, ei, currypoeder, edelgist, volkoren-rogge-bolletjes, tartarsaus, ui, sla-bladeren, tomaten, komkommer, zout, peper

Bereidingswijze

Doe de rode linzen in een pot, bedek met water, voeg zout toe en kook op matig vuur tot ze zacht zijn (5-7 minuten). Je krijgt een dikkere pap.

Haal de gekookte linzen van het vuur en laat ze afkoelen. Als de linzen gekookt zijn, zal het volume ongeveer verdubbeld zijn - doe 200 g in een kom.

Verwarm de oven voor op 190 °C, zet een bakplaat klaar en bekleed deze met bakpapier.

Schil de wortelen en rasp ze fijn. Meng de voorgekookte bonen, rode linzen, gepelde sjalot en gepelde teentjes knoflook door elkaar en doe dit in een kom.

Voeg de bereide wortelen, eieren, kerriepoeder, edelgistvlokken, zout en peper toe aan de kom en meng grondig.

Vorm het mengsel tot pasteitjes en leg ze op de voorbereide bakplaat. Plaats de bakplaat met de pasteitjes in de voorverwarmde oven en bak ze voor 40 minuten bij 190 °C.

Breek intussen de volkorenbroodjes doormidden en rooster ze droog in een koekenpan op een matig vuur.

Besmeer alle helften van de geroosterde broodjes met de vegan tartaarsaus. Beleg elke onderste helft met een rondje rode ui, een paar blaadjes sla, gebakken burger, een plakje tomaat en komkommer en dek af met de bovenste helft van het broodje.

Verdeel de klaargemaakte vegetarische burgers over 6 borden en serveer.