Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Volkoren pompoen drie-in-de-pan

Volkoren pompoen drie-in-de-pan

26 min 16 min Gemiddeld 12 stukken

Trek in pannenkoeken? Waarom maak je ze vandaag niet een beetje anders? We hebben een recept voor pompoenbeignets die luchtig, zacht, niet plakkerig en zelfs niet geweekt in olie zijn. Een goede tip als je een stuk pompoen over hebt en niet weet wat je ermee moet doen.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

87 kcal 3g eiwit 12g koolhydraten 3g vet

Ingrediënten

ei, honing, kokosolie, pompoenpuree, melk, witte-yoghurt, volkorenmeel, kaneel, bakpoeder

Bereidingswijze

Eieren, honing, kokosolie en pompoen puree meng samen in een kom tot een consistent beslag. Voeg ook melk en yoghurt toe.

Meng volkoren bloem samen met kaneel en bakpoeder.

Voeg beide beslagen samen en mix liefst met een staafmixer zodat er geen klontjes in het deeg zijn.

Maak een soort kleine pannenkoekjes van het deeg en bak deze op verhitte antiaanbaklaag pan zonder vet. Bak de koeken voor ongeveer 2 minuten van beide kanten.