Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Zelfgemaakte roomkaas - basisrecept

Zelfgemaakte roomkaas - basisrecept

10 min 0 min Makkelijk 1 portie

Is er iemand die niet van roomkaas houdt? Wacht maar tot je deze zelfgemaakte versie proeft. Maar wees gewaarschuwd! Je kunt beter meerdere porties maken, want het is snel op.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

446 kcal 22g eiwit 26g koolhydraten 28g vet

Ingrediënten

sojaroom, witte-yoghurt

Bereidingswijze

Neem een grotere kom. Plaats een zeef in de kom die er precies in past en een opening laat zodat de yoghurt eruit kan druipen.

Bekleed de zeef met een schone theedoek en vul hem met yoghurt vermengd met room.

Laat bij kamertemperatuur staan tot de volgende dag. Het overtollige water druppelt af en de roomkaas blijft over.

Er ontstaat ongeveer 450 g roomkaas - belangrijke informatie voor andere recepten.