Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Aardappelkoeken met mungbonen
Toevoegen aan favorieten

Aardappelkoeken met mungbonen

770 min 30 min Makkelijk 8 stukken

Houdt u van mungbonen? Deze kleine bonen zijn oorspronkelijk uit India, hebben een olijfgroene kleur en een specifieke smaak die een beetje op erwten lijkt. In combinatie met graan kunnen deze bonen makkelijk vlees vervangen. Probeer ze bijvoorbeeld in dit recept voor aardappelkoeken.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

174 kcal 9g eiwit 4g koolhydraten 24g vet

Ingrediënten

mungbonen, aardappels, havermeel, ei, blad-peterselie, kurkumapoeder, currypoeder, zonnebloemolie, zout, peper

Bereidingswijze

Laat de mungbonen over nacht in water weken zodat ze zacht worden.

Spoel ze de volgende dag af en doe ze in vers water. Breng de mungbonen aan de kook en kook ze voor 15 minuten op een matig vuur tot ze gaar zijn.

Tegelijkertijd breng in een tweede pot ook water aan de kook en doe er aardappelen in schil. Zet een deksel op de pot en kook voor ca 15 minuten op een matig vuur.

Giet het overbodige water van de gekookte mungbonen af. Doe ze daarna in een kom en mix ze met een staafmixer glad.

Laat de gekookte aardappelen afkoelen en pel ze. Rasp ze vervolgens fijn.

Voeg de geraspte aardappelen aan de bonen toe en meng samen met bloem, ei, fijngehakte peterselie lof, kruiden, zout en peper.

Maak koeken van het beslag met uw natte handen. Verhit olie in een koekenpan en op een middelhoog vuur bak de koeken van beide kanten tot ze goud zijn.