Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Aardappelkoeken met paddenstoelen
Toevoegen aan favorieten

Aardappelkoeken met paddenstoelen

130 min 110 min Makkelijk 4 stukken

Houdt u van frikadellen en aardappelkoeken? We geloven dat een van deze gerechten een verleiding is voor de meeste van ons. Dankzij de combinatie van beide ontstond dit recept voor aardappelkoeken dat bovendien paddenstoelen wat interessanter maken.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

554 kcal 15g eiwit 18g koolhydraten 78g vet

Ingrediënten

aardappels, geklaarde-boter, ui, champignons, paddenstoelen, tijm, speltmeel, dille, amandel-yoghurt, olijfolie, citroen, zout, peper

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in schil in gezouten water (ongeveer 1 uur).

In de tussentijd smelt en verwarm 20 g ghee, voeg er de fijngesneden ui en bak voor 2 minuten.

Vervolgens voeg de in blokjes gesneden champignons en gedroogde paddenstoelen.

Bak voor volgende 15 minuten.

Voeg er daarna zout, peper en tijm toe.

Als de aardappelen klaar zijn, stamp ze en voeg er het paddenstoelenmengsel en meel toe en meng het allemaal goed samen.

Maak van het deeg koeken en bak deze op een pan op de rest van de ghee. Ongeveer 4 minuten van beide kanten.

Tenslotte maken we de saus. Meng amandel yoghurt, olie, citroensap, gehakte dille, zout en peper samen.