Houdt u van frikadellen en aardappelkoeken? We geloven dat een van deze gerechten een verleiding is voor de meeste van ons. Dankzij de combinatie van beide ontstond dit recept voor aardappelkoeken dat bovendien paddenstoelen wat interessanter maken.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
554 kcal
15g eiwit
18g koolhydraten
78g vet
Ingrediënten
- 1 kg rauwe aardappels kooktype C (of zoete aardappel)
- 40 g geklaarde boter ghee
- 1x kleinere gele ui (fijn snijden)
- 100 g bruine champignons (in blokjes snijden)
- 70 g gedroogde paddenstoelen (vooraf in water weken)
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 100 g volkoren speltmeel
- 1x een bos verse dille (ca. 5 g)
- 200 g amandel yoghurt
- 20 ml olijfolie
- 1 eetlepels citroensap
- zout
- peper