Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Aardappelkoeken met pompoen
Toevoegen aan favorieten

Aardappelkoeken met pompoen

45 min 35 min Makkelijk 10 stukken

Zit u soms erover na te denken hoe u uw recept voor aardappelkoeken nog beter kunt maken? Dan kunt u zeker ons recept voor aardappelkoeken met flespompoen gebruiken. De bereidingswijze is dezelfde zoals bij de klassieke aardappelkoeken alleen krijgen ze iets beter smaak en mooier kleur. Deze zijn ook lactosevrij en u hoeft ook niet de overbodige olie te vrezen. Doe ze dan lekker in de oven, u zult zien dat de tijden van frituren voorbij zijn.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

87 kcal 4g eiwit 3g koolhydraten 12g vet

Ingrediënten

flespompoen, aardappels, wortel, ei, knoflook, tijm, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een bakplaat neer klaar en leg er een bakpapier in.

Maak pompoen, aardappelen en wortel schoon en snij deze vervolgens fijn.

Voeg er vervolgens eieren en gekneusde tenen knoflook toe.

Breng de mixtuur tenslotte op smaak met peper en tijm.

Maak er vervolgens koeken van en leg ze op de bakplaat.

Bak gedurende 35 minuten op 170-180°C.

TIP

De aardappelkoeken smaken heerlijk met crème fraîche.