Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Aardappelpannenkoeken met boekweitmeel
Toevoegen aan favorieten

Aardappelpannenkoeken met boekweitmeel

23 min 8 min Makkelijk 8 stukken

De echte fatsoenlijke aardappelpannenkoeken vindt iedereen af en toe lekker. Om dit heerlijke gerecht, dat toch een beetje zwaar is, iets lichter en gezonder te maken, probeer in het deeg boekweitmeel toe te voegen en geniet van deze ongewone combinatie.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

98 kcal 3g eiwit 4g koolhydraten 12g vet

Ingrediënten

aardappels, boekweitmeel, ei, sojamelk, olijfolie, zout, peper

Bereidingswijze

Pel aardappelen en mix of rasp ze vervolgens fijn.

Voeg er ook meel, eieren en melk toe, breng op smaak met zout en peper en roer.

Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de aardappelpannenkoeken op een middelhoog vuur voor 2 minuten van beide kanten. U kunt ongeveer 8 aardappelpannenkoeken maken van het deeg.