Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Aardappelsoep met boerenkool

Soepen

Aardappelsoep met boerenkool

35 min 35 min 25 min 25 min Makkelijk Makkelijk 2 portie 2 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

654 kcal 21 g eiwit 85 g koolhydraten 25 g vet

Ingrediënten

aardappels, wortel, ui, knoflook, groene kool, zonnebloemolie, speltmeel, groentebouillon, paddenstoelen, gedroogde marjolein, karwij, zout, peper

Bereidingswijze

Pel aardappelen, wortel, ui en knoflook en snij deze in kleine blokjes. Snij boerenkool in reepjes.

Verhit olie in een pot en op een middelhoog vuur bak ui met knoflook. Voeg aardappelen toe, bestrooi met bloem en bak nog even kort. Schenk er vervolgens bouillon in.

Voeg wortel, paddenstoelen, marjolein, gemalen karwij, zout en peper toe.

Kook op een matig vuur voor 20 minuten tot de groente gaar is.