Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Amandelmelk - basisrecept
Toevoegen aan favorieten

Amandelmelk - basisrecept

10 min 0 min Makkelijk 4 portie

Wist je dat amandelen beschouwd worden als een van de beste bronnen van vitamine E ter wereld? Bovendien bevatten ze veel mineralen, hebben ze een gunstige invloed op het zenuwstelsel, verlagen ze de cholesterolgehalte en geven ze kracht aan de spieren. Maar bovenal, ze smaken geweldig! Probeer ervan te genieten in de vorm van zelfgemaakte amandelmelk, waarmee je smoothies, muesli en pap kunt maken, of gewoon van een glas op zichzelf kunt genieten.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

322 kcal 10g eiwit 27g koolhydraten 4g vet

Ingrediënten

amandels, water, vanille-extract, zout

Bereidingswijze

Giet de amandelen af van het water waarin ze een nacht hebben geweekt.

Doe ze in een blender, giet er 1 liter vers water bij en voeg een snufje zout en vanille-extract toe.

Blend alles tot een gladde massa. (In een krachtige blender is 40 seconden op vol vermogen genoeg).

Zeef het mengsel ten minste 3 maal door een katoenen zeef.

Doe de gezeefde melk over in een schoon hersluitbaar glas en bewaar in de koelkast. Het is in de koelkast maximaal 1 week houdbaar, maak daarom alleen zo veel melk dat u kunt consumeren.