Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Ananasrepen
Toevoegen aan favorieten

Ananasrepen

416 min 26 min Gemiddeld 9 portie

We wedden erop dat u dit soort uitstekende dessert met ananas nog niet hebt gehad. Deze sappige exotische fruit bevat naast grote hoeveelheid vitaminen ook veel mineralen. Uw zoet middag momentje staat op u al te wachten.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

250 kcal 7g eiwit 9g koolhydraten 33g vet

Ingrediënten

ananas, melk, ei, rietsuiker, speltmeel, bakpoeder, baksoda, polenta, pure-chocolade, zout

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 170°C, zet een bakvorm (20 cm × 20 cm) neer klaar en leg er een vel bakpapier in.

Snij ananas in klontjes en doe deze samen met melk vervolgens in de mixer. Mix tot het glad is.

Schenk de mixtuur in een grotere kom, voeg ei, suiker en een snufje zout toe. Zeef meel, bakpoeder en soda in de kom en voeg er ook polenta toe. Mix alle ingrediënten goed tot het glad is en schenk daarna het beslag in de bakvorm.

Bak voor 20-25 minuten op 170-175°C en laat vervolgens in kamertemperatuur helemaal afkoelen (2 uur).

Als het afgekoeld is, breng 120 ml water aan de kook in een klein pot. In de tussentijd doe crème fraîche in een middelgrote kom. Zodra het water kookt, verlaag het vuur naar laag en voeg er agaragar toe. Roer voor volgende 30 seconden en schenk het vervolgens in de room. Roer het beslag heel goed en schenk het daarna op de top van de gebakken ananas cake.

Laat zo de cake voor tenminste 4 uur in de koelkast afkoelen (liefst over nacht).

Voor het serveren bedruppel de cake met gesmolten chocola, wacht tot het stijf is (ca 10 minuten) en serveer.