Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Appeltaart
Toevoegen aan favorieten

Appeltaart

65 min 50 min Makkelijk 12 portie

Het wordt niet zomaar gezegd dat één appel per dag als een preventie van allerlei ziektes werkt. Appels zien we meestal in een strudel of in verschillende soorten appeltaart. In onze appeltaart zijn appels in uitstekende combinatie met kwark en havervlokken.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

167 kcal 7g eiwit 3g koolhydraten 27g vet

Ingrediënten

havermeel, ei, rijstmelk, baksoda

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°. Zet een bakvorm (⌀ 20–25 cm) neer klaar en leg er een velletje bakpapier in.

Bereid het deeg voor de knapperige korst: meng havermeel, eieren, rijstmelk en soda in een kom.

Verspreid het deeg gelijkmatig in de bakvorm en bak voor 15 minuten op 180°C.

Terwijl het deeg in de oven zit, klop kwark met honing en vanille extract.

Bekleed vervolgens het gebakken deeg met de kwarkmix en bestrooi met geraspte appels.

Doe daarna de bakvorm terug in de oven en bak nog 35 minuten op 180°C.

TIP

Voordat u de appeltaart ga serveren, kunt u het met hazelnoten garneren.