Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Bananengebak met kwark en pindakaas
Toevoegen aan favorieten

Bananengebak met kwark en pindakaas

55 min 20 min Gemiddeld 12 portie

Is het mogelijk om een dessert zonder bloem te maken? Dit recept voor een taart met kwark en bananen zal het je bewijzen. We hebben de bloem vervangen door havermout. Het is slim om gezond te snoepen. Naast het chocoladeschaafsel zal de bovenkant er ook goed uitzien met walnoten.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

255 kcal 8g eiwit 13g koolhydraten 28g vet

Ingrediënten

havervlokken, zout, kokosolie, honing, water

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190-200°C.

Meng de havermout, zout, kokosolie, honing en water in een kom. Bewerk het deeg met uw handen en zet een springvorm klaar met een diameter van 20-25 cm.

Vet de vorm in met kokosolie en giet het deeg erin. Druk het deeg met uw handen op de bodem van de vorm en, als u een vorm met een kleinere diameter hebt, gedeeltelijk op de randen.

Plaats de vorm in een voorverwarmde oven en bak het bij 190-200°C voor 15-20 minuten. Laat de taart afkoelen.

Smelt de pindakaas au bain-marie of in de magnetron.

Als de pindakaas een beetje gesmolten is, neem een lepel en smeer die over de afgekoelde taart. Smeer de pindakaas langzaam uit met de lepel en probeer het over het hele oppervlak te krijgen. De laag hoeft niet perfect te zijn, pindakaas is wat moeilijker om mee te werken.

Snijd de bananen in rondjes en leg ze op de pindakaas, begin vanuit het midden van de taart.

Doe ten slotte de kwark gemengd met honing op de bananen en laat de taart minstens 2 uur in de koelkast afkoelen.

TIP

Bestrooi de taart voor het serveren met geraspte pure chocolade.