Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Burgers met quinoa en bonen

Lunch en diner

Burgers met quinoa en bonen

30 min 30 min 10 min 10 min Makkelijk Makkelijk 2 portie 2 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

750 kcal 47 g eiwit 105 g koolhydraten 16 g vet

Ingrediënten

quinoa, zwarte bonen, havervlokken, spinazie, Ei, currypoeder, tijm, volkoren rogge bolletjes, sojanaise, tomaten, zout, peper

Bereidingswijze

Kook quinoa in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

Laat quinoa even afkoelen en voeg er daarna (afgegoten) bonen, havervlokken, fijngehakte spinazie en eieren toe.

Roer de mix goed, voeg kerriepoeder en tijm toe en zout en peper als gewenst.

Verhit een pan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Maak 2 grotere koeken van het beslag.

Leg ze in de verhitte pan en bak ze voor tenminste 4 minuten van beide kanten. Snij de broodjes in twee, leg ze naast de burgers en laat ze even roosteren. Van beide kanten voor ca 1 minuut.

Smeer sojanaise op de geroosterde broodjes, leg er plakjes tomaten op en tenslotte ook de burgers.

Serveer alleen of met een groentesalade.