Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Gebakken bloemkool met tahini saus

Lunch en diner

Gebakken bloemkool met tahini saus

50 min 50 min 35 min 35 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

354 kcal 14 g eiwit 12 g koolhydraten 27 g vet

Ingrediënten

bloemkool, olijfolie, tahini, knoflook, limoen, kwark, hazelnoten, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een bakplaat neer klaar en leg er een vel bakpapier op.

Snij de bloemkool in roosjes en maak ze schoon. Leg de roosjes op de bakplaat en doe er zout, peper en olijfolie overheen.

Doe de bakplaat in de oven en bak de bloemkool op 190°C voor 30-35 minuten.

Maak ondertussen de saus: Doe tahini ěin een kom en voeg gekneusde knoflook, limoensap en kwark toe. Voeg vervolgens zout en water naar smaak toe en meng goed door.

De gebakken bloemkool bestrooi met hazelnoten en serveer met tahini saus.

TIP

U kunt de bloemkool met verse gehakte peterselie garneren.