Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Kip met roomsaus

Lunch en diner

Kip met roomsaus

55 min 55 min 40 min 40 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

538 kcal 42 g eiwit 56 g koolhydraten 15 g vet

Ingrediënten

kippenvlees, aardappels, room, kippenbouillon, tijm, rozemarijn, olijfolie, mosterd, spinazie, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.

Maak de kipfilets schoon, doe er zout en peper over.

Maak de aardappelen grondig schoon met een borstel onder stromend water, maar schil ze niet. Snijd ze vervolgens in vieren en bestrooi ze met zout.

Doe de kipfilets met aardappelen in de ovenschaal.

Klop de room, kippenbouillon, tijm, rozemarijn, olijfolie en mosterd door elkaar en giet dit mengsel over het vlees en de aardappelen.

Plaats alles in de oven en bak gedurende 30-40 minuten op 180 °C.

Haal de ovenschaal uit de oven, voeg een handvol verse spinazie toe, laat even afkoelen en serveer dan.