Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Zelfgemaakte gehaktbrood

Lunch en diner

Zelfgemaakte gehaktbrood

68 min 68 min 53 min 53 min Makkelijk Makkelijk 6 portie 6 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

339 kcal 33 g eiwit 4 g koolhydraten 21 g vet

Ingrediënten

olijfolie, boter, ui, knoflook, kalkoenvlees, rundvlees, gedroogde marjolein, Ei, tomaten, water, zout, peper

Bereidingswijze

Ten eerste verwarm de oven voor op 195-200°C en zet een bakblik (25 cm × 30 cm) neer klaar.

Op een matig vuur verwarm 2 lepels olijfolie en boter in een pan.

Zodra de vet verhit is, voeg er de fijngesneden ui en knoflook toe. Bak gedurende 2-3 minuten onder voortdurend roeren op een matig vuur. Als de ui en knoflook gebakken zijn, verplaats het naar een grotere kom.

Voeg in de kom gehakt kalkoen- en rundvlees, marjolein, ei, tomatenpuree, zout en peper toe. Meng alles heel goed samen tot de hele vlees massa goed verbonden is. Dat duurt ongeveer 10 minuten.

Zodra de vlees massa de gewenste consistentie heeft, zet het bakblik (25 cm × 30 cm) neer klaar en schenk er 200 ml water in. Maak een ovaal van de vlees en doe het vervolgens in het bakblik.

Doe het bakblik in de voorverwarmde oven en bak op 195-200°C gedurende 45-50 minuten.

Als het vleesbrood gebakken is, snij hem in porties en serveer.

TIP

Serveer het gehaktbrood met aardappelpuree, gekookte aardappelen of met goede zuurdesembrood. Elke portie kunt u met een gesneden augurk en fijngehakte lente-ui versieren.