Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Risotto met kip en champignons

Risotto met kip en champignons

40 min 30 min Moeilijk 4 portie

Geen droge rijst met geraspte kaas meer. De romige risotto met kip moet je anders aanpakken. Probeer de rijst in de oven te zetten met bouillon. Het zal de juiste consistentie krijgen, het zal vochtig zijn en de toegevoegde zelfgemaakte roomkaas zal het een romige smaak geven.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

480 kcal 24g eiwit 75g koolhydraten 9g vet

Ingrediënten

rijst, groentebouillon, koolzaadolie, geklaarde-boter, champignons, knoflook, rozemarijn, kippenvlees, roomkaas, zout, parmezaanse-kaas

Bereidingswijze

Fruit de rijst in een theelepel koolzaadolie en giet de bouillon erbij.

Bak in de oven bij 180 °C tot hij gaar is. (ongeveer 25-30 minuten)

Fruit intussen de champignonblokjes met de geplette knoflook en rozemarijn in de ghee boter. Zet dan opzij.

Maak de kipfilets schoon, zout ze en bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder vet aan beide kanten. Scheur ze dan in kleinere stukjes met een vork.

Haal de rijst uit de oven, roer de roomkaas, het champignonmengsel en de gescheurde kipfilets erdoor.

Meng het geheel, verdeel in porties en bestrooi elk met rozemarijn en geraspte parmezaan.