Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Kiprolletjes gevuld met spinazie en parmezaan

Kiprolletjes gevuld met spinazie en parmezaan

50 min 20 min Gemiddeld 3 portie

Wat dacht je van spinazie? Met deze kiprolletjes gevuld met spinazie, kan je zelfs de koning trakteren. Ze zien er niet alleen spectaculair uit, maar zijn ook sappig en vol interessante smaken, overheerst door gerookte paprika.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

297 kcal 30g eiwit 4g koolhydraten 17g vet

Ingrediënten

ui, knoflook, spinazie, kippenvlees, olijfolie, gerookte-paprikapoeder, koriander, parmezaanse-kaas, geklaarde-boter, zout, peper

Bereidingswijze

Pel de ui en snipper hem fijn. Plet de knoflook. Was de spinazieblaadjes en snijd ze in kleinere stukjes.

Was de kipfilets, droog ze af en plet ze voorzichtig met een vleeshamer, zodat ze overal even dik zijn.

Meng 1 eetlepel olijfolie, gerookte paprikapoeder, gemalen koriander, zout en peper in een kom. Bestrijk de kipfilets met het mengsel en laat ze even marineren.

Bereid ondertussen het spinaziemengsel voor. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan, voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze 1-2 minuten op een matig vuur tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de geplette knoflook en de gesneden spinazie toe aan de pan en laat nog 3-4 minuten bakken.

Verdeel het gebakken spinaziemengsel gelijkmatig over de kipfilets en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Rol de kipfilets op en prik ze met een satéprikker door (of bind ze vast met keukentouw).

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de rolletjes gelijkmatig aan alle kanten op een matig vuur (dat duurt ongeveer 15 minuten). Giet de gesmolten boter over de rolletjes en serveer.

TIP

Rijst of aardappelen zijn het lekkerst bij de rolletjes.