Gezonde Eters wordt Mandimu Meer over Mandimu

Spinazieknoedels met tomatensaus

Spinazieknoedels met tomatensaus

30 min 20 min Gemiddeld 4 portie

We houden van de combinatie van groen en rood, en op het bord vooral. We hebben even erover nagedacht hoe we dat konden bereiken, tot de spinazieknoedels van speltmeel met een geurige tomatensaus te binnen zijn geschoten waarin jouw zelfgekweekte kruiden hun kracht kunnen tonen.

Recept

Toevoegen aan favorieten

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

290 kcal 16g eiwit 25g koolhydraten 14g vet

Ingrediënten

olijfolie, bosui, knoflook, lijnzaadjes, tomaten, rozemarijn, tijm, zout

Bereidingswijze

Onderdompel de spinazie in kokend water, wring uit en hak in kleine stukjes.

Meng de gehakte spinazie, de Parmezaanse kaas, de eieren, het speltmeel, de ricotta, het zout en de gesmolten boter in een grote kom.

Maak een glad en compact deeg. Als het deeg te dun is, voeg dan het meel toe, als het te dik is, voeg dan een beetje water toe.

Verdeel het deeg in 4 gelijke delen om lange smalle rollen te vormen.

Snijd stukjes ter grootte van uw duim van de rolletjes. U kunt elk stukje met een vork aandrukken.

Breng het water aan de kook in een grote pot en breng op smaak met veel zout. Giet de knoedels in een keer in het kokende water en laat het koken.

Haal ze uit het water zodra ze boven komen drijven.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan, voeg fijngehakte ui en geperste knoflook toe. Bak 3-4 minuten. Giet het blik tomaten erin, breng op smaak met tijm en rozemarijn, zout en peper. Laat 5 minuten koken.

Serveer de knoedels overgoten met tomatensaus. Kan geserveerd worden met een beetje Parmezaanse kaas erop.